Opinii


Publicam in aceasta sectiune opinii asupra invatamintului preuniversitar romanesc, in special a celui de fizica. Pentru inceput, gasiti aici citeva articole ale autorului acestui site dar asteptam cu nerabdare reactii de la vizitatori. Cu conditia ca acestea sa fie decente si argumentate, ele vor fi publicate, mai ales daca vor fi diferite de parerile noastre. Vom primi, de asemenea, cu recunostinta, criticile dumneavoastra in legatura cu intreg continutul acestui site si ne vom stradui sa invatam din ele.

Articolul cu care deschidem sectiunea este "O natiune in pericol". Speram ca argumentele de acolo sa va convinga ca duritatea concluziilor nu este exagerata. Al doilea articol, "Afacerea Ghidul SAR" prezinta istoria unui document controversat, "Ghidul metodolgic pentru predarea fizicii", produs in cadrul unui proiect derulat de Societatea Academica Romana in colaborare cu Societatea Romana de Fizica.

In 2018 a intrat in vigoare noua programa de Fizica pentru clasa a VI-a si au fost aprobate si distribuite de minister doua manuale noi. Un al treilea manual, neoficial, este disponibil. Am analizat aceste trei manuale si va prezentam concluziile.