Biblioteca de Fizica


Bine ati venit in biblioteca! Aici veti gasi citeva manuale de fizica pe care puteti sa le descarcati (in cazurile in care le putem distribui legal). Va punem la dispozitie link-urile de unde puteti descarca legal manuale de fizica scrise inainte de 1989. Desi calitatea grafica este sub cea a manualelor romanesti contemporane, rigoarea stiintifica si logica prezentarii sunt incoparabil mai bune decit ale acestora din urma. Va oferim, de asemenea, multe recomandari ale unor manuale pe care va trebui sa le cautati singuri. Majoritatea sunt manuale americane, din doua motive. In primul rind, dupa parerea noastra, calitatea lor este exceptionala. Chiar daca nu intelegeti foarte bine engleza, ajunge sa priviti felul in care acestea sunt structurate, calitatea ilustratiilor si bogatia de exemple din tehnologia moderna si veti ajunge la aceeasi concluzie. Al doilea motiv este ca, spre deosebire de cele europene, manualele americane sunt accesibile pe internet.

Calculatorul este azi un instrument de neinlocuit, atit in sala de clasa cit si acasa, unde profesorii isi pregatesc lectiile iar elevii isi fac temele. Dar utilitatea lui depinde esential de disponibilitatea unui software educational adecvat, care sa poata fi utilizat in clasa si acasa. De aceea, ne propunem sa va punem la dispozitie o larga colectie de programe care sa ajute la intelegerea fizicii. Acolo unde avem dreptul de distribuire veti descarca programul chiar de la noi dar, in majoritatea cazurilor, veti gasi link-uri pentru programe gratuite (freeware), care pot fi folosite o perioada de proba (shareware), sau variante demo utile.

Vom incerca sa marim continuu numarul de carti si programe. Daca aveti propuneri, le vom include cu bucurie. Asa ca va sfatuim, ca la orice biblioteca, sa reveniti frecvent ca sa descoperiti noutatile.